İlginç Fikirlerini sektörün enerjisiyle, aklıyla buluştur. Üretime geçsin. Türkiye kazansın.
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği
tarafından düzenlenen 5. İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’na başvurular başladı. İlginç fikirlerim var diyorsanız. Üretime geçebilecek tasarımlarla fark yaratırım, fark atarım” düşüncesi de varsa… Hemen katılın. Hem Türkiye’de değerli ürünlerin üretilmesine katkıda bulunun hem de evdeki hayatı kolaylaştırın.
Bünyesinde 26 bini aşkın ihracatçı firmayı barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİ

Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliği ile ilki; yoğun rekabetin yaşandığı dünya piyasalarında Türk ihracatçılarının güçlü bir yer edinmesini sağlamak, ülkemize yeni markalar, yeni tasarımlar kazandırmak amacıyla, ilki 2005 yılında gerçekleştirilen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’nı bu yıl beşinci kez düzenliyor.
İlk kez düzenlendiği 2005 yılından itibaren yoğun ilgi gören yarışma, kısa geçmişine rağmen uzun bir yol kat etti. Bugüne kadar toplam 151 projenin ödüle layık görüldüğü yarışmada, çeşitli para ödüllerinin yanı sıra yurtdışında tasarım alanında köklü okullarda eğitim görme şansı sunuldu. Ayrıcabirinci olan proje sahipleri yurtdışında düzenlenen fuar, kurs, seminer gibi etkinliklerde İMMİB tarafından konuk edildi.
İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2009’da, Metal Mutfak Eşyaları, Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları ile Elektrik – Elektronik Küçük Ev Eşyaları sektörlerinde profesyonel ve öğrenci olmak üzere altı kategori yer alıyor. Yarışmada dereceye giren altı tasarımcı para ödülleriyle beraber yurtdışında bir yıl süre ile eğitim alma şansı kazanacak ve tüm giderleri İMMİB tarafından karşılanacak.
Kategoriler
Metal Mutfak Eşyaları
Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları
Elektrik-Elektronik Küçük Ev Eşyaları
Ödüller
Profesyonel
+ Büyük Ödül..: Yurtdışı Eğitim
+ 1.’lik ödülü...: 10.000 YTL
+ 2.’lik ödülü...: 7.000 YTL
+ 3.’lük ödülü..: 5.000 YTL
Mansiyon...: 2.500 YTL
Basın Özel..: 2.500 YTL
Öğrenci
+ Büyük Ödül..: Yurtdışı Eğitim
+ 1.’lik ödülü...: 6.000 YTL
+ 2.’lik ödülü...: 4.000 YTL
+ 3.’lük ödülü..: 3.000 YTL
Mansiyon...: 1.500 YTL
Basın Özel..: 1.500 YTL
Yarışma Başvurusunda Dikkat Edilecek Hususlar
Yarışmaya başvurmadan önce lütfen yarışma şartnamesini dikkatle inceleyip ardından kılavuz filmi izleyiniz.
Başvuru sonrasında sistemce tarafınıza otomatik olarak birer rumuz ve şifre verilecektir. Verilen bu rumuz ve şifre yarışma süresince yarışmacı kimliğini yerine geçecek olup, bunların kaydedilip saklanması büyük önem taşımaktadır.
Grup Başvurularında;
Yarışmaya daha önce dâhil olan bir gruba katılacaksanız lütfen grup oluşturulduktan sonra verilen şifre ve kullanıcı adını kullanarak ilgili bağlantıyı kullanınız.
Her grupta sadece bir temsilci bulunabilir ancak yarışma elektronik başvuru süresi dolana kadar grup temsilcisi değiştirilebilir.
Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvurularında:
T.C. üniversitelerinin şartnamede belirtilen bölümlerinde eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler elektronik ortamda başvuruda bulunurken TC Kimlik No bölümüne pasaport numaralarını (pasaport numarasında yer alabilecek harfler girilmeden sadece sayı girilecektir) 11 haneye tamamlayacak biçimde 0 ekleyerek başvurularını gerçekleştireceklerdir.
Örnek:
AR – N94568 şeklindeki bir pasaport numarası “94568000000” biçiminde ilgili bölüme girilmelidir.
Yarışmada Neler Değişti?
Bu sene yarışma, Metal Mutfak Eşyaları, Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları, Elektrik-Elektronik Küçük Ev Eşyaları olmak üzere üç başlık altında profesyonel ve öğrenci ayrımı çerçevesinde toplam 6 kategoride gerçekleştirilecektir.
Öğrenci kategorisinde T.C. üniversitelerinin şartnamede belirtilen bölümlerinde eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler de yarışmalara bireysel veya grup olarak katılabilecektir.
Daha önce başka yarışmalarda ödül almış olan projeler ile yarışmaya katılım mümkün değilken bu sene 1. Ocak 2007’den sonra yapılan yarışmalarda ödül almış olan projeler ile de yarışmaya katılım olanağı sağlanmıştır.
Pafta Formatında başvuru alınmayacak; yarışmacıların projelerini gösterir çizimleri CD içinde göndermeleri yeterli olacaktır.
Daha önce en fazla 3 çizim ile yarışmaya başvurulabilirken bu sene yarışmacıların projelerini daha iyi anlatıp tanıtabilmeleri amacıyla 5 çizim gönderebilmeleri öngörülmüştür. Ayrıca isteyen yarışmacılar animasyon da gönderebileceklerdir.
Geçtiğimiz Yıl 2007/3 sayılı tebliğ hükümleri çerçevesinde İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmalarına yukarıda belirtilen altı kategori için dört kişilik yurtdışı eğitim kontenjanı tahsis edilmiştir. Kontenjandan gereği yurtdışı eğitim imkânından yararlanamayacak iki kategori için ise ilgili İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurullarımız tarafından masrafları Birliklerimizce karşılanmak üzere söz konusu iki kategoride birer kişinin yurtdışı eğitime gönderilmesi kararlaştırılmıştır. Bu sene de benzer bir uygulama gerçekleştirmesi öngörülmüş ve her kategoride birer kişinin şartnamedeki hususular çerçevesinde yurtdışı eğitime gönderilmesi öngörülmüştür.
YARIŞMA TAKVİMİ*
Elektronik kayıt tarihleri
26 Şubat 2009 – 30 Mart 2009
Proje teslim tarihi
6 Nisan 2009 Pazartesi, saat 17.00'ye kadar
Seçici Kurul toplantısı
18 Nisan 2009
Ödül töreni
16 Haziran 2009 Salı
* Tarihinde herhangi bir değişiklik olduğu takdirde katılımcılara ayrıca bildirilecektir.
Daha ayrıntılı bilgi için linki tıklayın
www.immib.org.tr